Навіть всього дві хвилини ходьби в день корисні для здоров'я, – вчені


Опубликованно 29.11.2018 00:00

Навіть всього дві хвилини ходьби в день корисні для здоров'я, – вчені

Будь-яка фізична активність корисна для здоров'я як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі, стверджують фахівці. У новій версії Керівництва по фізичній активності, випущеного в США, говориться, що навіть всього дві хвилини ходьби в день можуть бути дуже корисні.

У попередньому виданні цього документа (2008 рік) рекомендувалося приділяти фізичній активності не менше 10 хвилин в день. Нове керівництво опубліковано в Journal of the American Medical Association.

Згідно керівництву:

– Навіть одиничний епізод фізичної активності покращує когнітивні здібності, полегшує тривожність, допомагає знизити артеріальний тиск, поліпшує сон, допомагає організму перетворювати глюкозу в енергію.

– Регулярна фізична активність покращує здоров'я головного мозку, знижує ризик восьми різновидів раку і предотврашает набір зайвої ваги.

– Фізична активність полегшує перебіг хронічних хвороб, включаючи остеоартрит, гіпертонію, цукровий діабет 2 типу і депресію.

– Физичская активність покращує функцію мозку у людей з деменцією, розсіяним склерозом, синдромом дефіциту уваги і гіперактивності, хвороби Паркінсона.

«Це самий дешевий рецепт у світі, але більшість людей не хочуть слідувати йому», - зазначила доктор Айлін Хандеберг, професор Медичного коледжу Флоридського університету.

Тижневе рекомендована кількість активності для дорослих залишилося тим же – від 150 до 300 хвилин помірних аеробних навантажень на тиждень або 75-150 хвилин інтенсивних занять, включаючи силові вправи 2 дні в тиждень.

Дітям до 5 років рекомендується бути активними не менше трьох годин на день для поліпшення росту і розвитку. Бажано, щоб діти 6-17 років щодня приділяли одну годину фізичної активності – від помірної до інтенсивної.

Вагітні й жінки після пологів повинні пам'ятати про 150 хвилинах рекомендованих їм вправ помірної інтенсивності в тиждень. А літнім людям рекомендується до аеробних і силових вправ додавати вправи на рівновагу.



Категория: Здоровье