Сексуальною залежністю страждає кожна 12-я жінка


Опубликованно 27.11.2018 00:12

Сексуальною залежністю страждає кожна 12-я жінка

Сексуальною залежністю страждає кожен 10-й чоловік та кожна 12-та жінка. Про це повідомляє The Daily Mail, посилаючись на нові дослідження Університету Міннесоти.

Фахівці виявили, що кількість американців, які борються з важко контрольованою сексуальним бажанням, може зростати. При цьому дана проблема може торкнутися різні групи населення, в тому числі сексуальні і расові меншини.

Експерти звертають увагу на те, що в американців ставлення до сексу зазнало змін за останні кілька десятиліть. Так, якщо в 1970-х роках більшість чоловіків і жінок у США несхвально ставилися до сексу до шлюбу, то сьогодні зростає число прихильників випадкових інтимних зв'язків, одностатевих шлюбів, і так далі.

Деякі психіатри, батьки та експерти громадського охорони здоров'я занепокоєні тим, що сексуальна поведінка виходить з-під контролю. Ряд експертів озвучують думку, що сексуальна залежність – те саме цієї епідемії, масштаби якої продовжують рости. При цьому клініцисти і дослідники мають різне уявлення про те, що з себе представляє гіперсексуальність і не є психічним розладом.

У попередніх дослідженнях поширеність гіперсексуальності у США варіювалася від одного до шести відсотків дорослого населення. У нове дослідження були залучені 2325 дорослих у віці від 18 до 50 років, 50,5% з яких становили жінки. З'ясувалося, що 10.3% чоловіків і 7% жінок страждають дистресом з-за постійного контролю своїх сексуальних бажань.

Примітно, що в даному питанні гендерна різниця між показниками була не настільки відчутна, хоча до цього було прийнято вважати, що гіперсексуальність притаманна швидше чоловікам, ніж жінкам. Тепер же вчені впевнені в тому, що поширеність гіперсексуальності серед жінок буде тільки рости.



Категория: Здоровье