Кросовер Fiat 500X обзавівся новими моторами


Опубликованно 25.11.2018 00:32

Кросовер Fiat 500X обзавівся новими моторами

Компанія Fiat представила оновлений кросовер 500X для європейського ринку зі злегка відкоригованої зовнішністю, розширеним списком обладнання, новими наддувними двигунами і нової «міський» версією Urban. Ціни стартують від 15 500 євро.

Від попередника рестайлінговий 500X відрізняється доступною вже «в базі» нової світлодіодним оптикою. Опціонально доступні нові фари з технологією Full Led, створені у співпраці з Magneti Marelli, які, як заявляють в компанії, на 20% яскравіше ксенонових фар, встановлюваних на дорестайлинговую модель. Крім поліпшеної видимості, нова оптика споживає у п'ять разів менше енергії, ніж традиційні галогенні лампи, зменшує втому очей і забезпечує кращу видимість. Наприклад, при русі на швидкості 90 км/год перешкоди видно приблизно на чотири секунди раніше, ніж зі стандартними галогенними фарами, що в перерахунку на відстань складає близько 100 метрів.

Крім того, оновлений 500X буде пропонуватися в новій версії Urban, що відрізняється від доступних раніше Cross і City Cross дизайном переднього і заднього бамперів. У свою чергу, версії Cross і City Cross отримали посилений захист днища.

У салоні рестайлінгового кросовера з'явилося нове багатофункціональне рульове колесо, панель приладів з центральним 3.5-дюймовим TFT-дисплеєм і двома налаштованим аналоговими циферблатами з боків, а також нова мультимедійна система з 7.0-дюймовим дисплеєм і підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Розширився і список оздоблювальних матеріалів. Для нового кросовера пропонується сім варіантів інтер'єру, відрізняються кольорами і комбінацією шкіри і тканин, а також декором.

 

Салон Fiat 500X

1

2

3

4

 

Моторна лінійка оновленого Fiat 500X складається з 110-сильного базового «атмосферника» 1.6 E-Torq, модернізованого для відповідності стандарту Euro 6d-Temp, і нових наддувних бензинових моторів: 1.0-літрового трициліндрового потужністю 120 л. с. (190 Нм) і 1.3-літрової «четвірки» потужністю 150 л. с. (270 Нм). Поєднуються мотори з шестиступінчастою механічною коробкою передач або з шестидіапазонним «роботом» з двома зчепленнями.

Дизельна лінійка представлена двигунами сімейства MultiJet II, що відповідають стандарту Euro 6d-Temp завдяки наявності системи упорскування сечовини AdBlue і фільтром твердих частинок. Передньопривідні версії кросовера будуть комплектуватися 1.3-літровим (95 к. с., 200 Нм) і 1.6-літровим (120 л. с., 320 Нм) моторами. Перший поєднується з механічною коробкою передач, другий - з «механікою» або «роботом». Для полноприволной версії 500Х Cross передбачений 2.0-літровий агрегат потужністю 150 л. с. (350 Нм), що працює в парі з девятиступенчатым «автоматом».

Новий Fiat 500X отримав розширений список систем допомоги водієві, в який увійшли системи розпізнавання дорожніх знаків та утримання в смузі руху. Опціонально доступний адаптивний круїз-контролем з функцією автоматичного екстреного гальмування, системи моніторингу «сліпих» зон та попередження про фронтальних зіткнення, а також функція автоматичного перемикання дальнього світла на ближній.



Категория: Авто