Американці надрукували титанові колісні диски на 3D-принтері


Опубликованно 24.11.2018 00:50

Американці надрукували титанові колісні диски на 3D-принтері

Американський виробник колісних дисків HRE Wheels і розробник промислових 3D-принтерів GE Additive показали колісні диски майбутнього. Представлений партнерами прототип – це перші в світі титанові колісні диски, виготовлені методом тривимірної друку.

Для демонстрації нових колісних дисків під назвою HRE3D+ розробники використовували McLaren P1. Виготовлені вони з технології електронно-променевої плавки (Electron Beam Melting) - титановий порошок сплавляли у вакуумній камері по заданому у програмі шаблоном. Як і будь-які інші предмети, надруковані на 3D-принтері, створені за цією технологією колісні диски складаються з декількох шарів сплавленого титану. Як розповіли автори проекту, такі колеса вимагають додаткової обробки, але в цілому процес виготовлення виявився не таким трудомістким, як очікувалося. Крім того, титанові диски не потребують додаткового покритті, оскільки цей метал не піддається корозії.

Колісні диски HRE3D+ відрізняються складним дизайном, який, на думку інженерів HRE Wheels, неможливо відтворити, використовуючи традиційні методи виробництва. Надруковані на 3D-принтері деталі обробляються на верстатах з ЧПУ, а потім вручну поліруються і очищаються від залишків порошку і масел. Збирають диски теж вручну: п'ять секцій кріплять до карбоновому ободу титановими болтами.

Планів серійного виробництво HRE3D+ у компаній поки немає.



Категория: Авто