У Японії заарештували главу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона


Опубликованно 21.11.2018 00:22

У Японії заарештували главу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона

Окружна прокуратура Токіо затримала голову ради директорів і гендиректора альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона за звинуваченням у порушенні фінансового законодавства Японії.

Компанія Nissan опублікувала офіційну заяву, в якій зазначено, що Карлос Гон тривалий час занижував розмір своїх премій у звітах для Токійській фондовій біржі, а також використовував активи компанії в особистих цілях. Внутрішнє розслідування компанії показало, що до фінансових порушень був причетний ще один топ-менеджер Nissan Грег Келлі.

У повідомленні Nissan також зазначено, що компанія передала дані про порушення топ-менеджерів в генпрокуратуру Японії. Президент Nissan Хірото Саикава, у свою чергу зазначив, що вимагатиме у ради директорів негайної відставки Гону і Келлі.

За інформацією телеканалу NHK Карлос Гон вже затриманий. Повідомляється, що в звіті для біржі Гон зазначив замість одного мільярда 735 мільйонів ієн премії. У зв'язку з цим у компанії був проведений обшук і вилучені документи, які в даний час аналізуються.

Карлос Гон прийшов в Renault на посаду виконавчого віце-президента в 1996 році. До цього він працював на керівних посадах у компанії Michelin. Після того як Renault утворила альянс з компанією Nissan Карлос Гон став президентом японського виробника. У 2005 році його призначили президентом і гендиректором Renault, а в 2016 році Гон також очолив раду директорів Mitsubishi.



Категория: Авто