Знахідка в Греції викликала справжній фурор: виявлено стародавнє місто Тенея, побудований полоненими троянцями


Опубликованно 19.11.2018 00:30

Знахідка в Греції викликала справжній фурор: виявлено стародавнє місто Тенея, побудований полоненими троянцями

Раніше всі відомості про поселення відносили до розряду легенд, адже місто існував в доісторичні часи. Однак за згадками античних авторів про місто Тенея стоять не просто красиві казки, а знахідки сучасних археологів.

Міністерство культури Греції озвучило новину, яка стала сенсацією в науковому світі:виявлені рештки міста Тенеи, за легендою вибудуваного полоненими переможеними у Троянській війні за розпорядженням Агамемнона. Про це передає "Ліга. Новини. Росія".

При цьому уточнюється: исследователямпосчастливилось виявити залишки житлових будівель, ювелірні вироби, гроші, інші артефакти і кілька поховань у південній частині Пелопоннесу, де і знаходився легендарний місто, якому вже сьогодні обіцяють майбутнє нової туристичної Мекки. Предмети, знайдені в Пелопоннесі, дослідники датують IV століттям до н. е.

Перш ніж оголосити впевнено, що знайдене поселення є саме містом Агамемнона,археологи працювали п'ять років. І лише за результатом досліджень, озвучили свої сміливі здогади.

Знайдені стіни і підлоги стародавніх споруд з глини, мармуру та каменю, а ще кераміка і навіть добре збереглися гральні кістки. Особливий інтерес учених викликав знайдений замурованим у фундамент одного з будівель керамічний посуд з останками двох людських ембріонів. Цей факт вказує на те, що ці місця заселяли люди, що належать до іншої культури і віри, адже стародавні греки ховали своїх померлих на кладовищах, за межами міста.



Категория: Техника