В Італії 10-річної дитини вампіра поховали з каменем у роті: вчені зізналися, що їх найбільше вразило


Опубликованно 17.11.2018 00:08

В Італії 10-річної дитини вампіра поховали з каменем у роті: вчені зізналися, що їх найбільше вразило

Дитина був похований дуже дивним способом, за особливим ритуалом – "поховання вампірів". Як кажуть експерти, дане поховання доказ того, що стародавні люди намагалися перешкоджати "повстання мерців".

Незвичайна могила була виявлена на одному з кладовищ в Італії, передає "Диалог.UA" з посиланням на"Ліга Новини Росія".

Виявилося, що 10-летнийребенок був похований з каменем у роті. Вчені припускають, що зробили це з побоювань, що помер від хвороби неповнолітній міг встати з могили і заразити своїх родичів, або громаду, в якій він жив.

Дитину назвали Вампіром з Лугнано, аналіз його кісток показав, що той помер від малярії.

Археолог з Університету Арізони, професор Девід Сорен не приховує свого здивування: "Я ніколи не бачив нічого подібного. Це дуже страшно і дивно", - поділився вчений, вже більше 30 років проводить на місці виявлення могили розкопки.

До речі, на цьому Кладовищі дітей безліч могил. Виявлені бронзові котли, воронячі кігті і жаб'є кістки говорять про те, що в момент похорону, а можливо і після них, тут проводилися різні чаклунські обряди.

Вчені не виключають,.що дане кладовище спеціально відвели для новонароджених та дітей старшого віку, які найбільш піддаються малярії.

Поки не вдалося з'ясувати стать дитини з каменем у роті. Але вчені розповіли, що це найстародавніші кістки дитини, виявлені коли-небудь на цьому кладовищі.

Прочинені щелепи дитини, а також сліди зубів на поверхні каменю свідчення того, що камінь в рот померлого помістили спеціально.

Крім того, не виключено, що дитину могли вбити має намір, щоб не дати епідемії малярії поширитися далі.

Нагадаємо, вчені в Нідерландах виявили самоедревнее в світі поховання матері і малюка.

Також повідомлялося про перебування в Україні сенсаційного поховання з заживо похованою жінкою.



Категория: Техника