Daimler і Bosch запустять роботакси на базі Nvidia Drive Pegasus


Опубликованно 16.11.2018 00:06

Daimler і Bosch запустять роботакси на базі Nvidia Drive Pegasus

Bosch і Daimler планують використовувати для своїх безпілотників платформу Drive Pegasus американської компанії Nvidia, розроблену на базі високопродуктивних автомобільних процесорів з штучним інтелектом.

В рамках підписаної угоди, крім платформи Nvidia поставить програмне забезпечення, яке буде обробляти алгоритми керування автомобілів Bosch і Daimler, використовуючи методи машинного навчання. Як стверджують розробники, це дозволить створити мережу автомобільних процесорів з обчислювальною потужністю в сотні трильйонів операцій в секунду, що можна порівняти продуктивності, що генерується, щонайменше, шістьма потужними синхронізованими станціями. Надалі автовиробники планують використовувати досвід Nvidia для вдосконалення платформи.

При пересуванні безпілотників в міських умовах система автономного управління обробляє інформацію, що надходить від різних радарів, відеокамер, лидаров і ультразвукових сенсорів. Для забезпечення безпечного водіння потік обробленої системою інформації повинен бути не меншим, ніж той, який генерується міським трафіком. Наприклад, стерео відеокамера Bosch генерує 100 гігабайт даних тільки протягом одного кілометра. Мережа автомобільних процесорів отримує дані від усіх наявних сенсорів, обробляє їх і приймає рішення. Оцінюючи інформацію за частки секунди, система задає максимально безпечну траєкторію руху безпілотника, виконуючи необхідні обчислювальні операції декількома паралельними системами. У разі збою, результати цих паралельних обчислень будуть доступні миттєво.

Забезпечувати охолодження мережі автомобільних процесорів Bosch і Daimler планують з допомогою охолоджуючої рідини. Розроблена компаніями концепція передбачає інтеграцію процесорів в контур охолодження батареї. Цю концепцію Mercedes-Benz планує використовувати в своїх автономних електрокарах.



Категория: Авто