Вчені розповіли, як мозок забуває непотрібні спогади


Опубликованно 15.11.2018 00:28

Вчені розповіли, як мозок забуває непотрібні спогади

Неврологи пролили світло над тим, як відбувається в головному мозку процес стирання інформації у випадку, якщо людина спеціально намагається щось забути. Як повідомляє Current Biology, група нейробіологів з Німеччини, Швейцарії, Голландії і Великобританії з'ясували, що за цей процес відповідають префронтальна кора і гіпокамп.

У дослідження були залучені 22 пацієнта, яким імплантували особливі електроди, реєструючі мозкову активність. Вчені говорили добровольцям слова, які необхідно було запам'ятати, а також слова, які треба було забути. З'ясувалося, що учасники експерименту гірше пам'ятали саме ті слова, які треба було забути.

Так, у гіпокампі (скроневі частки) і префронтальній корі (лобова частка) в момент команди «забути» виникала ритмічна активність. Дана реакція виникала спочатку в префрональной корі, а після – у гіпокампі. Те, що гіпокамп відповідає і за забування інформації, вдалося підтвердити вперше.

Вчені сподіваються, що отримані дані можуть допомогти в розробці нових методів лікування посттравматичних розладів і допомогти людям позбутися від небажаних спогадів.



Категория: Здоровье