Суперкар Mercedes-AMG Project One вивели на тести


Опубликованно 15.11.2018 00:00

Суперкар Mercedes-AMG Project One вивели на тести

1000-сильний гібридний гіперкар Mercedes-AMG Project One став ближче до серійного виробництва. Компанія тестує серійну версію новинки «на закритих тестових майданчиках» в Бриксворте, Великобританія.

Прототип Mercedes-AMG Project One був представлений рік тому у Франкфурті. Кузов середньорозмірного купе - вуглепластиковий монокок, кожен елемент якого працює на забезпечення максимально ефективної аеродинаміки. Гіперкар оснащений гібридною силовою установкою, що складається з доопрацьованого 1.6-літрового V6 Turbo, як на болідах заводської команди Mercedes-Benz, і чотирьох електромоторів. Один вбудований в турбокомпресор, один знаходиться в двигуні внутрішнього згоряння, а два інших розташовані на передній осі. Сумарна віддача силової установки - 1000 л. с., з них 680 к. с. генерує ДВС.

Як заявили в компанії, «турбошестерка» може розкручуватися до 11 000 об/хв, видаючи «характерний звук F1, який важко приховати від публіки». При цьому формульний ДВС буде вимагати капітального ремонту кожні 50 тис. км пробігу. Коробка передач - 8-ступінчастий «робот» з одним зчепленням і гідравлічним приводом перемикання передач, розроблений спеціально для Project One. Так само спеціально для цієї моделі були розроблені 10-спиць ковані алюмінієві колісні диски. Автомобіль укомплектований керамічної гальмівною системою з підвищеною корозійною і термостійкістю.

Випуск Mercedes-AMG Project One почнеться в 2019 році. Вартість новинки - від 2.7 мільйонів євро, все 275 автомобілів вже продані.



Категория: Авто