Продукти, які покращують стан крові
Опубликованно 14.11.2018 00:08
Стан крові – найважливіший показник роботи серцево-судинної системи людини. Від неї залежить функціонування всіх органів і клітин, повідомляється на Новини Ю.
Якщо вона дуже в'язка, її головна функція -транспортна, не може. Внаслідок може порушитися кровопостачання органів, яке потягне за собою розвиток варикозу і тромбозу.
Вихід є: треба давати правильне харчування своєї крові. Ознайомтеся зі списком продуктів, який кардіологи рекомендують для нормалізації густини крові, зниження її в'язкості.
1. Ягоди
Полуниця, агрус, журавлина, малина і вишня - ягоди, багаті саліцилової кислотою. Вона нормалізує густину крові і зменшує запалення. Вживаючи ці продукти, можна оздоровити організм і впоратися c різними хворобами.
2. Оливкова олія
Цей корисний продукт містить омега-3 жирні кислоти і вітамін Е, які м'яко розріджують кров.
3. Кориця
Кориця діє на організм як потужний антикоагулянт, а все завдяки кумарину в її складі. Також ця речовина здатна знижувати тиск, знімати запалення і зменшувати розвиток пухлин.
4. Горіхи і насіння
З'їдаючи жменю горіхів і насіння в день, ви разжижаете кров і значною мірою зменшує ризик хвороб серця і судин. Вони є джерелами саліцилатів, вітаміну Е і омега жирних кислот.
5. Імбир
Крім того, що імбир розріджує кров, він також зменшує рівень цукру в крові і прискорює обмін речовин. Його варто з обережністю приймати людям з аритмією та підвищеним тиском.
6. Часник
Часник знижує рівень «поганого» холестерину в крові і його окислюваність в жирових накопичення, а також нормалізує тиск. Він знижує в'язкість крові, зменшуючи її здатність утворювати тромби. Для лікування підходить як часник, часниковий порошок і екстракт, так і масло.
7. Гострий перець
До складу червоного гострого перцю входить капсаїцин, який посилює кровообіг, збільшує приплив крові до органів і зменшує її згортання.
Категория: Здоровье