Офіційно: Mazda відроджує роторні двигуни


Опубликованно 13.11.2018 00:36

Офіційно: Mazda відроджує роторні двигуни

Компанія Mazda офіційно підтвердила, що випустить нові роторні двигуни в рамках довгострокової програми «Sustainable Zoom-Zoom 2030». Такі агрегати будуть встановлюватися на електромобілі японського бренду в якості «екстендерів» — збільшувач запасу ходу.

Mazda розробляє два нових електромобіля. Перший працює виключно від тягової акумуляторної батареї, а другий оснащений компактним, легким і «вкрай тихим» роторним двигуном. Такий мотор буде підключатися при необхідності, для збільшення запасу ходу — проблеми, яка залишається значущою для великого числа користувачів електромобілів. Про це повідомляється в прес-релізі європейського підрозділу Mazda Motor.

Технічні подробиці проекту поки не розкриваються. Зазначено лише, що новий роторний двигун зможе працювати на зрідженому газі.

Автомобілі Mazda оснащувалися роторно-поршневими двигунами протягом 45 років, але із завершенням 2012 року випуску купе RX-8 завершилося і масове використання таких агрегатів. У 2015 році компанія представила на автосалоні в Токіо задньопривідний прототип RX-Vision з перспективним роторним мотором нового покоління, що отримав назву SkyActive-R. Очікувалося, що серійне продовження RX-Vision з'явиться в 2017 році, однак у підсумку концепт так і залишився концептом.

Джерело: Mazda



Категория: Авто