Універсал Audi RS6 нового покоління отримає двигун від Lamborghini Urus


Опубликованно 09.11.2018 00:10

Універсал Audi RS6 нового покоління отримає двигун від Lamborghini Urus

Компанія Audi готується представити суперуниверсал RS6 нового покоління. Дебют новинки, оснащеної новим твін-турбо мотором V8 потужністю близько 605 к. с., відбудеться в 2019 році на автосалоні у Франкфурті.

Як стверджують у компанії, укомплектований 4.0-літровим твін-турбо двигуном V8 (800 Нм), як у Porsche Panamera Turbo Lamborghini Urus, суперуниверсал зможе розганятися з місця до 96 км/год за 3.6 секунд, що дозволить йому конкурувати з таким моделям, BMW M5 і Mercedes-E63 AMG. Обіцяні новинці 605 кінських сил зараз видає модифікація RS6 Performance. Поєднуватися агрегат буде з восьмиступінчастим «автоматом» і системою повного приводу quattro на основі диференціала Torsen. Максимальна швидкість новинки складе 310 км/ч.

За словами представників Audi, суперниверсал наступної генерації буде легше поточного покоління на 80 кг. Домогтися такої втрати ваги розробники планують за рахунок використання модульної платформи MLB Evo.

На ринку новий Audi RS6 з'явиться після седана S6 п'ятого покоління, старт продажів якого заплановано на 2019 рік. Новий спортивний седан отримає більш легкий 2.9-літровий твін-турбо двигун V6, який прийде на зміну старій 4.0-літрової «вісімки». Віддача нового агрегату понад 450 л. с. і 550 Нм крутного моменту. Поєднується мотор буде з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом quattro.



Категория: Авто