Continental анонсувала сенсор для регулювання висоти транспортних засобів


Опубликованно 09.11.2018 00:10

Continental анонсувала сенсор для регулювання висоти транспортних засобів

Компанія Continental розробила датчик для вимірювання висоти і тиску пневматичної підвіски з допомогою ультразвуку. Нову технологію світовий виробник шин представить 19 вересня на 67-й виставці комерційного транспорту IAA в Ганновері.

Ультразвуковий датчик висоти і тиску (UHPS) дозволить підвищити ефективність міського транспорту за рахунок регулювання висоти транспортних засобів з допомогою електроніки. Як відзначають в компанії, особливо актуальна нова технологія в муніципальному транспорті. Водіям міських автобусів доводиться постійно налаштовувати висоту підвіски, щоб переїхати через «лежачих поліцейських» або нерівності на дорозі, а також на автобусних зупинках.

Щоб опустити одну сторону автобуса на зупинці, водієві необхідно повністю випустити повітря із пневмобаллона. З датчиком UHPS пневматичні пружини регулюються автоматично. Сенсор вимірює поточну висоту і тиск у пневматичної ресорі і відправляє дані в електронний блок управління, який автоматично відкриває або закриває клапан пневмобаллона. Враховуючи маршрут пересування (місто або автострада), водій зможе завчасно вибрати режим управління пневмобаллонами і не відволікатися на кожну ямку на дорозі. Крім того, використання нової технології дозволить економити енергію, яка витрачається на непотрібну активацію системи.



Категория: Авто