Dyson буде випускати електрокари в Сінгапурі


Опубликованно 06.11.2018 01:34

Dyson буде випускати електрокари в Сінгапурі

Британська компанія Dyson побудує в Сінгапурі завод по випуску електрокарів. Серійний випуск першого автомобіля відомого у всьому світі виробника побутової техніки почнеться в 2021 році.

Перший камінь у фундамент нового заводу закладуть у грудні цього року, повідомляє ВВС з посиланням на керівництво Dyson. Як підкреслили в компанії, рішення про будівництво заводу в Сінгапурі продиктовано доступністю висококласних фахівців, наявністю регіональних ланцюгів поставок компонентів і близькістю ключових ринків.

У вересні 2017 року керівник Dyson сер Джеймс Дайсон заявив, що має намір інвестувати в проект по випуску електромобілів на твердотільних батареях два мільярди фунтів стерлінгів ($2.685 млрд.), у тому числі ?200 млн. ($260 млн.) на дослідний центр і випробувальні майданчики на закинутому військовому аеродромі в Халлавингтоні (Великобританія). Для тестування майбутніх електрокарів обладнують кілька треків загальною довжиною понад 16 км, у тому числі швидкісний ділянка для імітації руху по автомагістралі, асфальтована дорога для оцінки роботи систем контролю стійкості автомобілів, керована динамічна доріжка і ділянку бездоріжжя. Загальна кількість співробітників центру досягне 4800 чоловік. Експлуатацію об'єкту планують розпочати у 2021 році.

Заявляючи про початок розвитку нового напряму бізнесу, керівник Dyson сер Джеймс Дайсон сказав, що для своїх електрокарів компанія буде використовувати твердотільні акумулятори власної розробки. Пізніше з'явилася інформація, що перший електрокар марки не отримає обіцяний раніше акумулятор і на даний момент не відомо якими батареями будуть комплектуватися електрокари Dyson.

Нещодавно у компанії заявили про інвестування ?46 млн. ($60 млн.) в американську фірму Sakti3, куплену Dyson у 2015 році за ?58 млн. (на той момент це $95 млн.) Вона й займеться розробкою твердотільних акумуляторів. Крім того, Dyson паралельно продовжує розробляти традиційні літій-іонні батареї.



Категория: Авто