Правильне харчування зміцнить кістки сильніше, ніж тренування


Опубликованно 05.11.2018 00:08

Правильне харчування зміцнить кістки сильніше, ніж тренування

Правильне харчування зміцнить кістки сильніше, ніж тренування. До такого висновку прийшли Вчені з Мічиганського університету (University of Michigan), вивчаючи вплив мінеральних добавок та фізичної активності на мишей.

Вчені досліджували гризунів після восьми тижнів фізичної активності, в ході яких одну групу мишей годували звичайною їжею, а іншу – багаті мінералами продуктами. Через вісім тижнів після припинення фізичної активності мишей знову досліджували.

З'ясувалося, що після припинення фізичних вправ мишам з другої групи все одно вдавалося зберегти приріст кісткової тканини завдяки багатому мінералами раціону. Результати дослідження були опубліковані в журналі PLOS ONE.

Дослідники вважають, що навіть без фізичних вправ, багата мінералами дієта надає благотворний вплив на стан кісток. Таким чином, подібний раціон корисний для запобігання вікової втрати кісткової тканини і ослаблення кісток.

Додамо, що в рамках експерименту вчені збільшували їжі кількість кальцію і фосфору. Хоча отримані результати не варто безпосередньо екстраполювати з мишей на людей, проте вони, на думку вчених, можуть стати своєрідною відправною точкою для нових досліджень.



Категория: Здоровье