Вчені з'ясували, що кімнатні рослини можуть зволожувати шкіру взимку


Опубликованно 30.10.2018 00:34

Вчені з'ясували, що кімнатні рослини можуть зволожувати шкіру взимку

Деякі домашні рослини дуже корисні для нашої шкіри, тому що допомагають зберігати її зволоженою, навіть взимку. Про це повідомляють фахівці з The Royal Horticultural Society (RHS) та Reading University і студент Кертіс Габб (Великобританія).

За їх словами, кімнатні рослини є простим і доступним способом впоратися з проблемою сухого повітря в приміщенні, з якою пов'язане погіршення стану шкіри із-за недостатньої зволоженості. Нестача вологи в шкірі – типова проблема осінньо-зимового сезону, адже люди перестають пити достатню кількість чистої води, а опалювальні прилади сушать і повітря, і шкіру. Рослини в будинку можуть вирішити цю проблему, стверджують експерти.

Вчені виділили такі рослини, як горщикова лілія, хлорофітум і арековая пальма – саме вони найбільш ефективно очищають повітря в приміщенні і насичують його молекулами води. За словами ботаніків, ці кімнатні рослини, залежно від їх розмірів і від умов в кімнаті, «можуть втрачати до декількох сотень мілілітрів води на квадратний метр площі аркуша».

Окремо фахівці помітили, що наявність рослин в приміщенні не тільки оберігає шкіру від сухості і зморшок, але і корисно для психіки, а також для фізичного здоров'я.



Категория: Здоровье