ВООЗ назвала саму небезпечну інфекцію XXI століття


Опубликованно 22.10.2018 00:14

ВООЗ назвала саму небезпечну інфекцію XXI століття

Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала звіт, в якому вчені назвали саму небезпечну у світі інфекцію на сьогоднішній день.

За оцінками ВООЗ, туберкульоз — це саме смертоносне інфекційне захворювання в світі. Представники організації заявили, що мають намір вжити термінових заходів, щоб знизити кількість випадків зараження.

Від туберкульозу є вакцина БЦЖ, яка є єдиною на сьогоднішній день вакциною для запобігання розвитку активного туберкульозу.

Офіційна статистика ВООЗ свідчить, що в 2017 році у світі заразилися туберкульозом 10 мільйонів людей померли від нього 1,6 мільйона осіб. Незважаючи на такі показники, в організації заявили, що з 2000 року смертність від інфекції скоротилася і за цей час вдалося врятувати більше 54 мільйонів чоловік.

Однак хвороба все ще залишається найбільш небезпечною серед всіх інфекцій, випереджаючи синдром набутого імунодефіциту (СНІД), — повідомили експерти.

Проблема профілактики і лікування туберкульозу гостро стоїть в країнах з середнім і низьким доходом. За оцінкою ВООЗ, у 2018 році таким державам не вистачає 3,5 мільярда доларів.

Зокрема, серед європейських країн з найвищим рівнем захворюваності на туберкульоз значиться Україна, Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун була змушена публічно визнати, що в країні різко зросла кількість хворих на туберкульоз.

"Епідемія туберкульозу в Україні є серйозною проблемою для системи охорони здоров'я країни. Зараз Україна на другому місці в Європі по захворюваності на туберкульоз (з розрахунку кількості хворих на 100 тис. осіб)", – написала Супрун на своїй сторінці в Facebook.

"За кількістю хворих з такою формою туберкульозу ми є одним зі світових лідерів", – повідомила Супрун.

 



Категория: Здоровье