Названо найбільш очевидні симптоми гонореї


Опубликованно 19.10.2018 00:12

Названо найбільш очевидні симптоми гонореї

Експерти назвали кілька попереджувальних симптомів гонореї, які ніколи не можна ігнорувати. Тим більше, з урахуванням того факту, що в світі з'являються випадки антибиотикорезистентной хвороби. Про це пише medikforum.ru.

Гонорея - це захворювання, що передається статевим шляхом, яке викликається бактерією під назвою Neisseria gonorrhoeae або гонококами. Нею можна заразитися при занятті незахищеним сексом, причому усіма його формами, включаючи традиційну, оральну і анальну. Людям, які часто міняють партнерів, потрібно частіше перевіряти себе на гонорею. Більше того, ця хвороба поширюється навіть при обміні вібраторами та іншими сексуальними іграшками, які не були належним чином вимиті. А ось за допомогою поцілунків, обіймів, стульчак унітазів, ванн басейнів або гонореєю заразитися не можна. Бактерії просто не здатні жити в слині або поза тіла людини так довго.

Зіткнулися з симптомами гонореї люди зазвичай відзначають їх через 2 - 14 днів з моменту зараження. Однак приблизно у 10% чоловіків і 50% жінок гонорея взагалі ніяк себе не проявляє. Але якщо вона це робить, то у жінок з'являються незвичайні виділення з піхви, біль і печіння при сечовипусканні, біль/біль у нижній частині живота, кровотечі між місячними, більш важкі місячні, а також кровотечі після сексу, біль у горлі та гарячка.

У чоловіків гонорея проявляє себе незвичайними білими, жовтими і зеленими виділеннями з головки статевого члена, болями і печіння при сечовипусканні, запалення крайньої плоті, болями/хворобливістю яєчок, а також болями в горлі. Дуже важливо, що якщо людина навіть і не проявляє жодних симптомів, він все одно може бути переносником гонореї. Найчастіше такі люди передають хвороба навіть більш активно, ніж ті, у кого виражені її симптоми.



Категория: Здоровье