Ілон Маск звинуватив одного з працівників «масштабному саботажі»


Опубликованно 18.10.2018 00:36

Ілон Маск звинуватив одного з працівників «масштабному саботажі»

Генеральний директор Tesla Ілон Маск виявив серед співробітників компанії саботажника, передавав конфіденційну службову інформацію невідомою третім особам.

За інформацією Reuters, у відправленому в понеділок електронному листі співробітникам Маск написав, що «шкідник» зламав систему управління виробництвом і поділився «великими обсягами інформації з поки не встановленої третьою стороною.

У листі йдеться, що «саботажник» був виявлений в минулі вихідні, і поки неясно який обсяг інформації він встиг передати, але свою провину визнав. Протягом тижня керівництво компанії має намір розслідувати інцидент і визначити, чи були у «диверсанта» пособники, або він діяв поодинці.

«Як ви знаєте, існує довгий список організацій, що бажають сметрі Tesla», - написав Маск, заявивши, що в їх числі автовиробники, нафтогазові компанії і «торговці з Уолл-стріт». Конкретні імена і назви не вказані.

Крім того, за інформацією видання, в неділю ввечері на підприємстві компанії відбувся невеликий пожежа», який було ліквідовано за лічені секунди. Де саме це сталося, в компанії не уточнили. Відомо, що люди і обладнання не постраждали. Повідомляючи про це, Маск написав співробітникам: «будь Ласка, будьте насторожі до всього, що не відповідає інтересам нашої компанії».

Нагадаємо, що минулого тижня Маск оголосив про скорочення 9% працівників, не зайнятих безпосередньо у виробничому процесі. Звільнення проводяться в рамках реорганізації компанії, спрямованої на досягнення рентабельності у другому півріччі 2018 року.



Категория: Авто