Підрозділ Volkswagen побудував 490-сильний Arteon


Опубликованно 12.10.2018 05:05

Підрозділ Volkswagen побудував 490-сильний Arteon

Австралійський підрозділ Volkswagen підготувало фастбек Arteon для участі в гонках World Time Attack Challenge, які пройдуть 12-13 жовтня у Сіднеї. З місця до 100 км/год «пятидверка» прискорюється за 3.9 секунди. Серійного продовження у 490-сильного фастбека не буде.

Новинка під назвою ART3on побудована на базі топової модифікації R-Line з бензиновим турбомотором 2.0 TSI (280 л. с., 350 Нм) і повним приводом. Після модернізації потужність агрегату зросла до 490 л. с., а крутний момент - до 600 Нм. Поєднується мотор з «роботом» DSG і системою повного приводу 4Motion. В ході доробок інженери підрозділу Volkswagen Australia встановили турбокомпресор Stage 3 від RacingLine, модернізований інтеркулер, паливну та вихлопну системи. Крім того, у гоночного фастбека більш потужні гальма APR, підвіска Bilstein Clubsport і шини Pirelli P-Zero Trofeo. У салоні з'явилися гоночні сидіння і каркас безпеки.

Випробувавши автомобіль в сіднейському картинг-центрі Luddenham Raceway, автори проекту стверджують, що час розгону з місця до 100 км/год становить 3.9 с, тобто на 1.7 із швидше базової моделі. Якою була максимальна швидкість, розробники не уточнили. У звичайного Arteon вона обмежена на 250 км/ч.

Кузов ART3on обклеєний плівкою з малюнком вуличного художника Саймона Маррей (він же KADE), придумав дизайн розмальовки фастбека.



Категория: Авто