Mercedes-Benz представив безпілотний автомобіль-трансформер


Опубликованно 11.10.2018 23:00

Mercedes-Benz представив безпілотний автомобіль-трансформер

Компанія Mercedes-Benz Vans представила революційну концепцію мобільності» під назвою Vision URBANETIC, призначену для перевезення людей або вантажів у містах, аеропортах або на промислових підприємствах. Презентація прототипу відбулася в рамках спеціального заходу марки в Копенгагені.

Як стверджують автори, Vision URBANETIC дозволить зменшити транспортні потоки і поліпшити якість життя в містах за рахунок зниження кількості транспорту на вулицях. Він являє собою автономну електричну пересувну платформу, на яку в залежності від сфери використання можуть встановлюватися різні модулі. За задумом розробників, Vision URBANETIC повинен стати частиною екосистеми, яка буде підлаштовуватися під мінливі транспортні задачі. Обчислювальна AI-платформа з можливістю самонавчання в режимі реального часу аналізує трафік, планує поставки товарів і здатна реагувати на поточні транспортні потреби міста, в тому числі і знаходити потенційних пасажирів, визначаючи місця великих скупчень людей. Відсутність прив'язки до жорстких маршрутами або фіксованим розкладами дозволить системі гнучко реагувати на потреби міста.

Габаритна довжина концепту - 5.14 м, вантажної платформи - 3.7 м. Пасажирський модуль вміщує до 12 пасажирів, обсяг вантажного - 10 кубічних метрів. Останній також може бути обладнаний системою автоматичного сортування та видачі товару для доставки «останньої милі». Замінювати модулі можна вручну або автоматично, в останньому випадку це займе кілька хвилин. Як стверджують у компанії, за винятком часу зарядки акумулятора та електрообладнання, кожен автомобіль може використовуватися цілодобово 365 днів у році.

Прототип приводиться в рух електродвигунами, що харчуються від блоку акумуляторних батарей. Концепт оснащений декількома камерами і сенсорами. На передній його частині встановлена широкоформатний LED-панель, на яку виводиться інформація про «наміри» безпілотника. Створюючи ефект «цифровий тіні», вона проектує її на боковину кузова, повідомляючи пішоходів і велосипедистів про те, що безпілотник їх бачить. Управління Vision URBANETIC здійснюється оператором дистанційно.



Категория: Авто