Електричний кросовер Kia e-Niro дебютує в Європі


Опубликованно 08.10.2018 07:51

Електричний кросовер Kia e-Niro дебютує в Європі

Одним з експонатів Паризького автосалону стане європейська модифікація електричного кросовера Kia Niro. На ринок Європи південнокорейський кросовер вийде під назвою e-Niro. Продажі новинки стартують до кінця року.

Електричний Kia e-Niro побудований на базі гібридної модифікації кроссовера, представленої два роки тому. На європейському ринку модель буде пропонуватися у двох комплектаціях: з електромотором потужністю 204 л. с. (395 Нм) і акумуляторним блоком ємністю 64 кВт·год і 134-сильним агрегатом (395 Нм) і батарей ємністю 39.2 кВт·год. Від 100-кіловатної системи швидкої зарядки акумулятори можна зарядити до 80% за 54 хвилини.

Запас ходу більш потужної комплектації складе 485 км по циклу WLTP. З місця до 100 км/год такий кросовер прискорюється за 7.8 с. Запас ходу базової версії заявлений на рівні 312 км. Час розгону від 0-100 км/год складає 9.8 с. Як і гібрид, електричний Kia e-Niro передньопривідний.

В оснащення моделі увійшла система запобігання фронтальних зіткнень, адаптивний круїз-контроль, функція дотримання рядності, система допомоги при виїзді з паркування заднім ходом, а також цифрова приладова панель і нова мультимедійна система з 7.0-дюймовим сенсорним дисплеєм і підтримкою людино-машинного інтерфейсу (Human-machine interface, HMI).

Кросовер отримав систему рекуперації та функції Coasting Guide Control (CGC) та Predictive Energy Control (PEC), що дозволяють підвищити ефективність батареї і збільшити діапазон кросовера. Використовуючи дані навігаційної системи і круїз-контролю, CGC і PEC попереджають водія, коли можна поповнити заряд батареї за рахунок гальмування.



Категория: Авто