П'ять корисних властивостей пива для здоров'я людини


Опубликованно 01.10.2018 00:07

П'ять корисних властивостей пива для здоров'я людини

Зазвичай, коли мова заходить про користь спиртного, за свої кращі якості величається червоне вино. Але пиво, як свідчать дані наукових досліджень, теж може поліпшувати стан і функції організму, повідомляє newsyou.info.

Зокрема, вчені вказують на те, що пиво є чудовим джерелом кремнію, важливого для хорошого стану скелета. Саме кремній необхідний організму для нормального засвоєння кальцію, що зміцнює кістки. Дефіцит кремнію може стати причиною розвитку остеопорозу – захворювання, що руйнує кісткову тканину. Цим елементом особливо багато традиційне ячмінне пиво.

Крім того, пиво відноситься до продуктів, багатих залізом і завдяки цій властивості рекомендованим людям з анемією, при якій спостерігається недолік гемоглобіну. Лідером за вмістом заліза у своєму складі є темне пиво.

Корисно пиво і для боротьби з депресією, воно має здатність покращувати настрій. У солодовому ячмені, що йде на виготовлення пива, міститься горденин, до якого чутливі ті ж рецептори головного мозку, які реагують на гормон задоволення дофамін. При цьому постачальником цього «речовини радості» може бути навіть безалкогольне пиво.

Вживання пива може бути профілактикою атеросклерозу – руйнівного процесу в судинах, що веде до інсультів та інфарктів. Вчені відзначають, що порівняно з багатьма іншими алкогольними напоями пиво як ніякий вид спиртного насичений антиоксидантів. Насамперед цим відрізняються темні сорти пива.

Інше небезпечне захворювання, захист від якого може давати вживання пива, — це хвороба Альцгеймера. Дослідження показали, що пиво має властивість гальмувати процес накопичення в тканинах головного мозку білків, які формують амілоїдні бляшки, що провокують розвиток слабоумства.

 



Категория: Здоровье