Кабмін змінив правила реєстрації автомобілів


Опубликованно 26.09.2018 09:56

Кабмін змінив правила реєстрації автомобілів

Кабінет міністрів змінив порядок реєстрації транспортних засобів при продажу і врегулював процедуру реєстрації автомобілів, вилучених у корупціонерів: скасовано зняття ТЗ з реєстрації, при відчуженні їх будуть перереєструвати.

Відповідні зміни в Порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів внесені постановою Кабінету міністрів від 22 серпня 2018 року № 637.

Крім того, в перелік документів, що підтверджують законність придбання ТЗ, був включений договір купівлі-продажу, складений за результатами публічних або електронних торгів, за якими продавцем виступає Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Тимчасовий реєстраційний талон і номерні знаки на автомобіль, переданий управителю на підставі договору, укладеного з Нацагентством, будуть видаватися сервісними центрами МВС та на строк, вказаний у договорі управління. У разі втрати свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків на такий транспортний засіб нові видаються на підставі заяви керуючого та договору управління.

Також були внесені уточнення в розділ «Майно, що швидко втрачає свою вартість» додатка до постанови Кабміну від 13 вересня 2017 № 685: Національне агентство буде самостійно визначати продавати «корупційне» транспортний засіб або передавати його в управління за договором.



Категория: Авто