У британської марки Lotus новий шеф


Опубликованно 23.09.2018 07:02

У британської марки Lotus новий шеф

Новим керівником британської марки Lotus стане віце-президент і технічний директор компанії Geely Фень Циньфэнь. Нинішній керівник Lotus Жан-Марк Галес залишає компанію «із особистих причин».

В Lotus Жан-Марк Галес прийшов у 2014 році з PSA Group, де він також займав керівну посаду. Новим місцем роботи Галеса стане британська фірма JD Classics, що займає продажем і реставрацією класичних автомобілів, але він залишиться консультантом Lotus.

У власність китайського концерну Lotus перейшла в минулому році, разом з малайзійської фірмою Proton. Як підкреслили в концерні, тільки завдяки заслугам Галеса 2017 рік став першим прибутковим роком британської марки. Протягом року компанія змогла продати 1600 автомобілів.

У січні поточного керівництво Lotus озвучив нову стратегію розвитку марки, в якій йшлося й про випуск двох нових спорткарів і кросовера. Нові споркары Lotus, покликані замінити морально застарілі Elise і Evora, повинні були вийти на ринок в 2020 році, а кросовер - в 2021 році.

Клієнтам марки були обіцяні «чудові» автомобілі з високими аеродинамічними характеристиками, новий флагман з карбоновим монококом і електрокари. Зміняться плани компанія з приходом нового керівника чи ні, стане відомо пізніше.



Категория: Авто