Німецька влада оштрафували Volkswagen на 1 млрд євро


Опубликованно 20.09.2018 07:57

Німецька влада оштрафували Volkswagen на 1 млрд євро

Прокуратура німецького Брауншвейга оштрафувала Volkswagen на 1 млрд євро за маніпуляції співробітників концерну з показниками викидів шкідливих речовин в атмосферу. Компанія визнала відповідальність і погодилася виплатити штраф.

Рішення про виплату мільярдного штрафу винесла прокуратура міста Брауншвейг в Нижній Саксонії. Сума включає в себе максимально можливий передбачений німецьким законодавством штраф у розмірі 5 млн. євро і 995 млн. євро у вигляді повернення незаконно отриманого прибутку.

В ході розслідування, прокуратура Брауншвейга з'ясувала, що компанія фальсифікувала результати перевірки близько 10.7 мільйонів автомобілів, що були продані з середини 2007 року по 2015 рік. На всіх цих автомобілях було встановлено незаконне програмне забезпечення, занижающее показники викидів шкідливих речовин дизельних моторів під час тестування. Так на американському ринку і в Канаді це стосується моделей, укомплектованих двигунами типів EA 288 (Gen3), на решту світових ринках - EA 189.

Як повідомили в Volkswagen AG, концерн не планує подавати апеляцію і повністю визнає свою провину. Винесена прокуратурою адміністративне рішення спричинить за собою закриття кримінальних справ проти концерну, пов'язаних з дизельним скандалом».

Компанія Volkswagen вже заплатила багатомільярдні штрафи в США і оголосила про тотальної електрифікації модельного ряду. Крім того, з-за дизельного скандалу, змінилося керівництво концерну і підконтрольних йому брендів.



Категория: Авто