Тип фігури «Яблуко» може свідчити про запальних процесах в організмі


Опубликованно 18.09.2018 00:09

Тип фігури «Яблуко» може свідчити про запальних процесах в організмі

Жирові відкладення в області талії можуть сигналізувати про ризик запальних процесів у головному мозку. До такого висновку, як передає The Daily Mail, прийшли вчені з Каліфорнійського університету.

Дослідження свідчать про те, що такий взаємозв'язок може спостерігатися тільки у чоловіків. На думку вчених, жінок захищає еволюційний механізм, оскільки під час вагітності жир накопичується саме в нижній частині тіла. Однак якщо у жінки розвинулось загальне ожиріння, то ризик запальних процесів значно зростає.

Жирові відкладення навколо талії пов'язані з метаболічним синдромом. Це включає в себе ожиріння, підвищений тиск, високий рівень цукру і жиру в крові. При ожирінні у чоловіків спостерігається зменшення концентрації тестостерону, що призводить до зниження лібідо, низькому рівню енергії, ослаблення м'язів, скорочення числа сперматозоїдів.

Що стосується жінок, то їх рятує від ожиріння естроген. У теж час після менопаузи, коли рівень естрогену знижується, у представниць слабкої статі зростає ризик ожиріння і, як результат, запальних процесів в організмі.

Вчені також стверджують про те, що власники фігури типу "груша", де жирові відкладення локалізуються в області стегон, навпаки, мають менший ризик зіткнутися з ризиком запалень.



Категория: Здоровье