Україна і Молдова планують створити «зелений коридор» зарядних станцій для електромобілів


Опубликованно 14.09.2018 16:46

Україна і Молдова планують створити «зелений коридор» зарядних станцій для електромобілів

Україна і Молдова побудують мережу зарядних станцій для електрокарів «Україна-Молдова-ЄС». Відповідні наміри сторони задекларували під час зустрічі глави українського Держенергоефективності Сергія Савчука з представниками Фонду енергоефективності Молдови.

«Молдовська сторона розглядає шляхи стимулювання внутрішнього ринку електромобілів і можливості створення коридору розвиненої мережі зарядних станцій «Україна-Молдова-ЄС». Учасники зустрічі відзначили необхідність створити робочу групу з розвитку «зеленого коридору» для зарядних станцій», - йдеться в повідомленні прес-служби ГЕЕ.

На зустрічі обговорювалася необхідність створення робочої групи з розвитку «зеленого коридору», а також можливість використання Молдовою українського досвіду для стимулювання внутрішнього ринку електромобілів. Зокрема, законодавчої бази, яка дозволила підштовхнути українців до переходу на електрокари.

Нагадаємо, що продажі електрокарів в нашій країні почали рости після прийняття Закону України № 822-VIII від 25.11.2015 щодо зняття імпортного мита, а також Закону України №2245-VII від 7.12.2017 про скасування ПДВ і акцизного оподаткування при ввезенні електромобілів до кінця 2018 року.

Так, за даними Головного сервісного центру МВС України, на 1 березня поточного року було зареєстровано більше шести тисяч електрокарів, з них близько 80% - автомобілі з пробігом. Найбільшою популярністю в українців користується Nissan Leaf. Для зарядки електричного автопарку по всій території країни працює близько 2000 зарядних станцій.



Категория: Авто