На заводі ?koda з'явився робот з автопілотом


Опубликованно 10.09.2018 00:51

На заводі ?koda з'явився робот з автопілотом

Завод компанії ?koda в чеському Врхлабі почав функціонувати повністю автономний, здатний до навчання транспортний робот. Він орієнтується в просторі без додаткових покажчиків і перевозить до 130 кг вантажу.

Впровадження робота на заводі в Врхлабі стало частиною стратегії розвитку чеської марки до 2025 року. Повністю автономна транспортна система перевозить деталі по заданому маршруту. За допомогою системи датчиків і лазерних сканерів, робот розпізнає людей, інші транспортні засоби і фіксовані перешкоди в режимі реального часу і коригує маршрут з урахуванням цієї інформації.

Як кажуть на підприємстві, він не тільки сприяє найбільш ефективній організації транспортування, але і подальшого підвищення безпеки праці та зниження виробничого травматизму. На відміну від існуючих автоматизованих систем, йому не потрібно наведення через індуктивні петлі, магнітну смугу або по точках відображення.

Електрична транспортна система здатна дістатися до будь-якого пункту призначення на заводі площею 16 000 квадратних метрів. Щодня це близько 120 поїздок загальною протяжністю близько 35 км. Як повідомили в компанії, випробування робота заершены, починається експлуатація системи у звичайному режимі.

На заводі ?koda в Врхлабі успішно працюють так звані взаємодіючі роботи. Вони використовуються у виробництві коробок передач. Ще один робот-маніпулятор доставляє деталі машин зі складу та транспортує порожні контейнери назад.



Категория: Авто