Вчені пояснили, чому імунна система «пам'ятає», як боротися з хворобою


Опубликованно 07.09.2018 00:02

Вчені пояснили, чому імунна система «пам'ятає», як боротися з хворобою

Вчені пояснили, чому імунна система «пам'ятає», як боротися з хворобою. Як повідомляє The Daily Mail, відкриття було зроблене вченими з Інституту медичних досліджень Гарвана. Виявлену нову структуру в тілі людини фахівці охрестили "субкапсулярным проліферативним вогнищем" (SPF).

На думку вчених, ця структура пояснює, чому організм «пам'ятає», як боротися з хворобами та інфекціями, які раніше вже зустрічалися у конкретної людини. Дослідження показує, що якщо інфекції повертаються, ці групи клітин планують атаку.

SPF містять в собі «клітинки» пам'яті - цілу бібліотеку з імунною інформацією, і можуть перетворюватися в білі кров'яні клітини, тим самим приєднуючись до боротьби з патогеном.

Скупчення клітин являють собою тонкі плоскі структури, які з'являються на лімфатичних вузлах тимчасово, з метою остаточного придушення інфекції. Після цієї «місії» структури пропадають - до наступного епізоду хвороби.

Експерти відзначають, що розуміння того, яким чином організм «пам'ятає» отриманий імунітет, може допомогти в розробці більш ефективних вакцин в майбутньому.



Категория: Здоровье