Причиною гіпертонії може бути неадекватна температура в будинку, – вчені


Опубликованно 02.09.2018 00:05

Причиною гіпертонії може бути неадекватна температура в будинку, – вчені

Якщо людина проживає в будинку, де підтримується відносно низька температура, він входить в групу ризику розвитку гіпертонії. За словами вчених з Університетського коледжу Лондона, зовнішня температура може впливати на артеріальний тиск.

Експерти проаналізували дані 4659 осіб 16 років і старше. Волонтери розповідали про спосіб життя і зовнішні фактори, які їх оточують. Також фахівці заміряли температуру в будинках добровольців, фіксували кров'яний тиск, силу серцевих скорочень і пластичність судин.

Виявилося, зниження температури на кожен градус давало підвищення систолічного тиску і діастолічного тиску на 0,48 міліметра і на 0,45 міліметра відповідно. У людей, які жили в будинках з більш низькою температурою, середні показники систолічного тиску становили 126,64 міліметра і показники діастолічного – 74,52 міліметра. А в теплих будинках – 121,12 міліметра і 70,51 міліметра відповідно.

За словами вчених, в зимові місяці традиційно спостерігається зростання числа смертей від інсультів та хвороб серця. Нове дослідження наочно показує, як температура впливає на тиск. Ідеальною температурою для дому вважається мінімум 21 градус за Цельсієм.



Категория: Здоровье