Яке харчування врятує жінок від зморшок?


Опубликованно 24.08.2018 02:00

Яке харчування врятує жінок від зморшок?

Жінки можуть знайти рецепт збереження молодості у звичайній фруктової вазі, повідомляють вчені з Медичного центру університету Эразмуса (Erasmus Medical Centre) в Роттердамі.

Вони виявили, що жінки, які дотримуються дієти, багатої свіжими фруктами і овочами, мають менше зморшок після 50 років. Проте на чоловіків це не діє. Результати дослідження були опубліковані в Журналі Американської академії дерматології (Journal of the American Academy of Dermatology).

Отримані дані свідчать про те, що фрукти можуть бути набагато більш дешевою альтернативою баночках з кремом і пляшечках лосьйону для жінок, які прагнуть омолодити свою шкіру.

Дослідники опитали 2700 чоловіків і жінок старше 50 років, цікавлячись їх раціоном харчування. Потім кожного піддали 3D-сканування особи, щоб виміряти кількість зморшок.

Результати показали, що у жінок, які вживали більше свіжих фруктів, овочів і риби, було найменшу кількість зморшок на обличчі. У жінок, які регулярно їли велика кількість червоного м'яса, хліба та солодощів, було більше зморшок.

У тих, хто дотримувався здорову дієту, але регулярно вживав алкоголь, було більше зморшок - алкоголь, імовірно, нівелював користь від здорового харчування. При цьому раціон харчування не впливає на кількість зморшок на обличчі у чоловіків.

Дослідник доктор Сельма Мекич (Selma Mekic) стверджує, що для збереження молодості шкіри жінкам слід не тільки не палити і захищати шкіру від сонця, але і вживати більше фруктів, овочів і риби, а також скоротити вживання м'яса, цукру, насичених жирів і алкоголю.

«Але це стосується тільки жінок, так як у чоловіків не спостерігалося відмінностей», - говорить доктор Мекич.

Вчені вважають, що багата фруктами дієта сприяє забезпеченню організму безліччю вітамінів і флавоноїдів (рослинні речовини, які потрапляючи в організм людини з їжею, впливають на активність багатьох ферментів).

Ці компоненти зміцнюють здоров'я і захищають шкіру від старіння, стимулюючи зростання колагену - волокна, яке зберігає шкіру еластичною і пружною.

Вважається, що шкіра жінок більш сприйнятлива до зморшок, тому що у них нижче щільність колагену в шкірі. У чоловіків щільність вище, тому вони можуть виглядати молодими довше.

Доктор Саджад Раджпар (Sajjad Rajpar), консультант-дерматолог з лікарні Эдгбастона (Edgbaston Hospital) в Бірмінгемі стверджує, що з-за більш тонкої шкіри, старіючі жінки швидше втрачають колаген і у них частіше утворюються зморшки.



Категория: Здоровье