У центрі Києва під час ремонтних робіт виявили унікальний пам'ятник архітектури XII-XVI століття – кадри


Опубликованно 22.08.2018 00:50

У центрі Києва під час ремонтних робіт виявили унікальний пам'ятник архітектури XII-XVI століття – кадри

На Старокиївській горі будівельники виявили дерев'яну споруду, залишки горна майстерні і рів, який ще в 1909 році зобразив археолог Вікентій Хвойка.

В центрі столиці під час будівельних робіт перед Історичним музеєм робітники з допомогою екскаватора зрізали невивчений археологами культурний шар ХІІ-ХVІ століть. Про час походження свідчить шлак, фрагменти глиняного стінки печі і темні шари на стіні від золи. Такі ж печі фахівці виявили при розкопках поруч. Робітники ледь не зруйнували частину пам'ятника: активісти штабу оборони Києва стали на заваді продовженню будівництва, викликавши на місце поліцію, і повідомили про знахідку місцевій владі і фахівцям з Інституту археології, Національного музею історії України, передає "Диалог.UA".

Активісти розповіли, що перший заступник мера Києва Олександр Спасибко пообіцяв зупинити будівельні роботи та вжити необхідних заходи для збереження унікальної пам'ятки. Котлован накрили дерев'яними щитами, а співробітники Національного музею історії України забрали на зберігання знайдені артефакти. Жителі столиці закликали владу завершити реконструкцію сходів раніше археологи могли ретельно вивчити цю ділянку.



Категория: Техника