Фахівці радять вживати в жарку погоду гостру їжу


Опубликованно 18.08.2018 00:05

Фахівці радять вживати в жарку погоду гостру їжу

Вибір гострих страв – ідеальне рішення для тих, хто вирішив перекусити в жарку погоду. Як повідомляє The Daily Mail, гостра їжа набагато ефективніше бореться з наслідками спеки, ніж морозиво.

На думку фахівців, холодні продукти надто швидко охолоджують організм, з-за чого людині стає навпаки, ще гарячіше. Між тим пряні продукти підвищують температуру людського тіла у відповідності із зовнішньою температурою, регулюючи тим самим процеси потовиділення.

Дослідження показали, що вживання гострих продуктів може допомогти схуднути унаслідок прискорення обміну речовин до 23 відсотків. За гостротою продуктів зразок перцю чилі стоїть з'єднання капсаїцин. Він змушує організм виробляти більше тепла, що призводить до спалювання більшої кількості калорій.

Крім того, згідно з дослідженнями, спеції допоможуть знизити апетит. Одне з досліджень показало, що дорослі чоловіки, які з'їли на обід закуски з гарячим соусом, «вжили» у підсумку на 200 калорій менше, ніж учасники експерименту з контрольної групи.

Ще один плюс: гострий перець містить велику кількість вітамінів А і С, які допомагають зміцнити імунну систему. Різні дослідження показують, що перець чилі має антимікробну ефектом, що допомагає краще боротися з інфекціями. Крім того, люди, що вживають гострий перець три рази в тиждень, на 26 відсотків рідше вмирають від інфекції.



Категория: Здоровье