Правила річного раціону для сердечників


Опубликованно 17.08.2018 00:20

Правила річного раціону для сердечників

На думку лікарів, суворе дотримання дієти для людини, яка має проблеми з серцем або судинами, це - шанс зберегти здоров'я і не погіршити перебіг хвороби.

Влітку харчуватися правильно для сердечників життєво необхідно. Так як в цей період у них є можливість збагатити раціон вітамінами і мінералами, покращують роботу серцевого м'яза.

Тим більше, що в жарку погоду при проблемах з тиском або серцем ряд продуктів знаходиться під жорсткою забороною. Серед таких можна виділити: смажене м'ясо та інші продукти, фаст-фуд, газовані та алкогольні напої, солодощі і калорійні десерти, сильно солона і копчена їжа.

Як повинні харчуватися влітку сердечники: основні правила

1. Більше половини раціону повинні складати фрукти, овочі, ягоди, зелень, бобові і зернові продукти.

2. Мінімізувати вживання продуктів тваринного походження, краще - вибирати більш дієтичні сорти м'яса і риби.

3. Підтримувати баланс рідини в організмі, так як при її дефіциті серцевий м'яз і судини зазнають труднощів у роботі.

4. Обов'язково включити в щоденне меню білки, але бажаніше, якщо вони будуть рослинними, а не тваринами.

5. Прибрати "поганий" холестерин. Ліпопротеїди низької та дуже низької щільності, які завдають шкоди здоров'ю, що містяться в червоному м'ясі і дуже жирних "домашніх" молочних продуктах.

6. Відмовитися від простих вуглеводів, але при цьому збагатити раціон складними: вівсянка, солодкий картопля, рис, гречана каша, кіноа.

7. Замість солі використовувати лимонний сік або соєвий соус, але в мінімальних кількостях. У день можна спожити всього 5 г солі, а в іншому користуватися альтернативними замінниками.

Важливо: сердечникам, як і абсолютно здоровим людям, лікарі не радять пропускати хоча б один прийом їжі. До того ж, потрібно не менше 5 разів на день, три з яких - основні, два перекуси.



Категория: Здоровье