Rolls-Royce представив свій перший кросовер — Cullinan


Опубликованно 14.08.2018 08:55

Rolls-Royce представив свій перший кросовер — Cullinan

Представлений перший в історії Rolls-Royce кросовер — Cullinan. Свого «первістка» британці назвали в честь самого великого алмазу в світі — «Зірка Африки», що прикрашає Корону Британської Імперії.

Сьогоднішній дебютант - це не тільки перший кросовер бренду, але і перший в історії Rolls-Royce з 5-дверним кузовом і системою повного приводу. В основі моделі лежить нова платформа «Архітектура розкоші» (Architecture of Luxury), що представляє собою просторову раму з установленими на неї алюмінієвими кузовними панелями. Вперше така масштабована «візок» була представлена в минулому році на седан Rolls-Royce Phantom нового покоління. Надалі вона буде використовуватися у всіх нових автомобілях британського бренду.

Як відзначили в компанії, своєю передньою частиною Rolls-Royce Cullinan повинен «нагадувати вираз обличчя саксонського воїна», задній - класичні автомобілі Rolls-Royce D-Back 30-х років минулого століття. Бічні двері розчиняються в різні боки, двостулкові двері (розділена на дві частини по горизонталі) багажного відділення оснащена електроприводом. Сам багажник за паспортними даними вміщує 560 л у стандартному положенні спинок другого ряду і 1930 л - зі складеними.

«У базі» Cullinan оснащується тримісним заднім диваном, спинка якого вперше в історії марки розділена на дві нерівні частини і може складатися з допомогою електроприводу, утворюючи майданчик довжиною 2245 мм. За доплату у другому ряду встановлять окремі сидіння з електрорегулюванням, розділені масивною центральною консоллю. У цьому випадку між сидіннями і багажним відділенням передбачена скляна перегородка, яка зменшує рівень шуму в салоні. Кросовер з таким оснащенням автори називають «трьохоб'ємним». Є у Cullinan та інші особливості. Наприклад, сенсорний дисплей медіасистеми і висувна банкетка для пікніка з двома стільцями і столиком посередині.

У моторному відсіку Cullinan розташувався 6.75-літровий мотор V12 з двома турбінами, який дебютував на флагманському седані Rolls-Royce Phantom Mk8. Віддача мотора - 571 к. с. і 850 Нм крутного моменту (доступний з 1600 об/хв). Трансмісія - 8-діапазонний «автомат» ZF. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на позначці 250 км/ч.

Кросовер обладнали новою передньою підвіскою на подвійних поперечних важелях і «пятирычажкой» ззаду, полноуправляемым шасі і системою підключається повного приводу з функцією «розумного» розподілу тяги. Максимальна глибина подоланого броду - 540 мм. Є бездорожній їздовий режим, що активується кнопкою «Everywhere».

У списку систем безпеки камери кругового огляду, адаптивний круїз-контроль, система автоматичного гальмування та інші сучасні засоби безпеки. Немає тільки автопілота.

В Україні старт продажів кросовера Rolls-Royce Cullinan очікується в листопаді поточного року. Попередня ціна - 380 тисяч євро.



Категория: Авто