Автомобілі BMW M стануть гібридами та електрокарами


Опубликованно 14.08.2018 02:35

Автомобілі BMW M стануть гібридами та електрокарами

Спортивне підрозділ BMW оголосило про плани по електрифікації моделей M-серії: до кінця наступного десятиліття гібридна і повністю електрична версія з'явиться у всіх високопродуктивних модифікацій моделей марки.

Про це глава спортивного підрозділу марки Франк ван Милий заявив, виступаючи на презентації M5 Competition і M2 в Іспанії. За словами ван Міла, компанія готова перейти на нову модульну архітектуру п'ятого покоління, яка «буде включати в себе компоненти електрифікації», але яка з моделей марки отримає її першої, поки не відомо.

Крім того, електрифікація деяких моделей потребує доопрацювання технології. У зв'язку з цим остаточні терміни електрифікації модельного ряду можуть бути перенесені, але, як стверджує глава підрозділу BMW M, вже до 2025 року електричні та гібридні модифікації з'являться у 15 - 25% «М-моделей».

У BMW вважають наступне десятиліття найкращим часом для електрифікації модельного ряду, але при цьому баварці не збираються поспішати. За словами Франка ван Мила, все буде відбуватися поетапно, оскільки їх електрокари не повинні бути занадто «сирими», із-за поспіху з виходом на ринок. Автомобілі М-серії повинні зберегти фірмову ДНК марки, не залежно від того, від якої силової установки вони харчуються. До того ж, використовувані на сьогоднішній день батареї, дуже важкі, а «для автоспорту, загальна вага автомобіля і співвідношення потужності і ваги є ключовими».



Категория: Авто