Різноманітний раціон призводить до ожиріння


Опубликованно 14.08.2018 02:25

Різноманітний раціон призводить до ожиріння

Різноманітний раціон, який передбачає вживання в їжу широкого спектру продуктів, сприймається багатьма як корисний для здоров'я. Як повідомляє Tech Times, Американська асоціація серця (American Heart Association) дотримується протилежної думки.

Згідно із заявою Асоціації, різноманітне харчування в дійсності може призвести до підвищеного вживання калорій, що, в свою чергу, збільшує ризик розвитку ожиріння.

Різноманітність продуктів варто розглядати в контексті здорового харчування, однак дослідження показують, що прихильники різноманітного раціону починають вживати велику кількість як здорової, так і нездорової їжі. Це, в свою чергу, підвищує ризики розвитку ожиріння.

Згідно науковому огляду дослідницьких матеріалів, опублікованих в період між 2000 і 2017 роками, немає ніяких доказів того, що різноманітний раціон сприяє здоровому вазі або оптимального харчування.

У зв'язку з цим Асоціація закликає вживати адекватну кількість продукти рослинного походження, бобові, цільні зерна, знежирені молочні продукти, м'ясо птиці, горіхи. Варто утриматися від вживання червоного м'яса, солодощів і солодких напоїв.

На думку фахівців, правильний вибір продуктів допомагає дотримуватись правил здорового харчування і, відповідно, підтримувати нормальну вагу.



Категория: Здоровье