Стріляти поглядом: шотландські вчені створили наноплівку, з якої можна пускати лазерні промені з очей


Опубликованно 13.08.2018 00:40

Стріляти поглядом: шотландські вчені створили наноплівку, з якої можна пускати лазерні промені з очей

Шотландські фахівці запропонували нанотехнологію, завдяки якій люди будуть випускати з очей лазерні промені. Новий винахід працює за рахунок надзвичайно тонкої мембрани.

Розробники стверджують, що їх лазер не здатний завдати пошкодження. Основна функція ультратонких лінз – створювати мітки безпеки і виявляти фальшиві грошові купюри, повідомляє "Диалог.UA" з посиланням на "Російський Діалог".

Інноваційна оболонка створює лазерний промінь з довжиною хвилі 420-700 нанометрів. Щоб перевірити ефективність свого винаходу, розробники помістили в плівку контактні лінзи, які поклали на витягнутий коров'ячий очей. Фахівці запевняють, що інші вчені з легкістю можуть сконструювати схожу оболонку.

Раніше винахідник-аматор з Німеччини Патрік Прибе создаллазерные наручні годинники, які здатні записувати предмети наскрізь. Прототипом пристрої стали годинник з фільму про Джеймса Бонда "Ніколи не говори "ніколи"" 1983 року, пише The Independent.

На ринку нанотехнологій з'явилася нова розробка японських вчених. Фахівці представилисмарт-окуляри, які, приєднуючись до смартфону, накладають віртуальну лінію маршруту на реальний пейзаж, що бачить людина. Через навушник пристрій дає звукові підказки про відстані до потрібного об'єкта.

Також японські дослідники научилисьстирать погані спогади з мозку при допомогою лазера.



Категория: Техника