Nissan розробив «розумні» шини


Опубликованно 09.08.2018 03:16

Nissan розробив «розумні» шини

Компанія Nissan розробила «розумні» шини. Система під назвою Easy Fill Tire Alert дозволяє контролювати рівень тиску в шинах під час накачування.

За даними Національного управління безпеки руху на дорогах (NHTSA) США чотири з п'яти автомобілістів їздять на перекачаних або недокачаних шинах, що призводить до скорочення їх терміну експлуатації, підвищення витрати палива і може стати причиною ДТП. Так високий тиск скорочує пробіг шин більш ніж на 7,5 тисяч кілометрів і збільшує витрату палива на 11%.

На відміну від стандартних систем контролю, попереджають водія про низькому тиску в шинах, система Easy Fill Tire Alert дозволяє контролювати цей показник вже в процесі накачування. Суть роботи системи полягає в тому, що автомобіль подає світлозвукові сигнали про рівень тиску під час заповнення шини повітрям. В процесі накачування блимають передні фари автомобіля, а в момент досягнення необхідного показника - лунає звуковий сигнал. При утворенні надлишкового тиску знову лунає звуковий сигнал, що супроводжується триразовим миготінням фар.

Easy-Fill Tire Alert - одна з багатьох технологій, які є частиною концепції Nissan Intelligent Mobility. Цю систему Nissan встановлює на дванадцяти нових моделях - Altima, Armada, Leaf, Maxima, Murano, Pathfinder, Rogue, Rogue Sport, Sentra,Titan, Versa і Versa Note. Тільки в США продано більше 5.3 мільйонів автомобілів, оснащених системою Easy-Fill Tire Alert, а це близько 21 мільйона шин.

Як відзначили в компанії, система Easy-Fill Tire Alert не виявляє різке падіння тиску в шинах і не замінює стандартні перевірки.



Категория: Авто