Новий Mercedes-Benz A-Class Sedan похвалився рекордної аеродинамікою


Опубликованно 08.08.2018 00:00

Новий Mercedes-Benz A-Class Sedan похвалився рекордної аеродинамікою

Компанія Mercedes-Benz опублікувала фотографії нового седана А-класу в глобальній специфікації. Четырехдверка отримала найнижчий серед серійних автомобілів коефіцієнт лобового опору — 0.22. Для порівняння, у хетчбека даної моделі значення Cd становить 0.25.

Інженери Mercedes-Benz досягли рекордної аеродинаміки за рахунок комп'ютерного моделювання з множинним наслідуванням обчислювальних циклів, а також тестів в аеродинамічній трубі на заводі в німецькому Зіндельфінгені. Внесок у зниження загального показника Cd також зробило зменшення площі передньої частини автомобіля, мінімізація зазорів між кузовними деталями і головною оптикою, і майже плоске днище. Крім того в деяких країнах новий седан буде доступний з аеродинамічними шторками в радіаторних гратах. Вони будуть встановлюватися в якості додаткової опції.

Прем'єра глобальної версії нового А-класу у чотиридверному кузові відбудеться в кінці 2018 року. Седан отримає таку ж колісну базу, що і хетчбек (2729 мм), і не поступається по місткості салон. Модель випускатимуть в Мексиці і в Німеччині.

Загальне уявлення про новий Mercedes-Benz A-Class Sedan дає аналогічна модель для Китаю, яка дебютувала у квітні на Пекінському автосалоні. Модель для Піднебесної випускають на СП Daimler і BAIC Motor, а її головна відмінність від європейської — збільшена до 2789 мм колісна база. Китайський седан буде оснащуватися бензинової «турбочетверкой» об'ємом 1.33 л у двох варіантах потужності (136 163 л. с.), а також 190-сильним турбомотором об'ємом 2.0 л. Зазначені агрегати поєднуються з семиступінчастим «роботом» з двома зчепленнями. Які двигуни отримає європейська версія зі стандартною «базою», поки невідомо.

Китайський Mercedes-Benz A-Class (Z 177)

1

2

3

4

5

В іншому чотиридверний А-клас не повинен кардинально відрізнятися від пятидверки. Очікується, що в оснащення моделі увійде цифрова приладова панель, мультимедійний комплекс MBUX з голосовим управлінням, навігація з доповненою реальністю і «амбієнтне» підсвічування салону.

Джерело: Daimler



Категория: Авто