NASA протестує інноваційний жилет AstroRad для захисту від космічної радіації


Опубликованно 07.08.2018 01:45

NASA протестує інноваційний жилет AstroRad для захисту від космічної радіації

Американське аерокосмічне відомство спільно з Ізраїльським космічним агентством протестують новий антирадіаційний жилет для першої місії до Місяця Exploration Mission-1.

Інноваційна розробка AstroRad – друге пристрій американо-ізраїльської компанії StemRad: раніше вони випустили щит StemRad 360 Gamma, захищає від гамма-променів. Ізраїльська компанія тісно співпрацює з компанією-підрядником космічного відомства США Lockheed Martin, яка розробляє космічний корабель Orion для відправки на Місяць, передає "Диалог.UA" з посиланням на Space.com.

Однієї з основних проблем для успішного здійснення місії є радіація в космосі. Щоб надійно захистити астронавтів під час польоту, фахівці створили жилет AstroRad.

Протестувати апарат вчені планують з допомогою манекенів з датчиками на борту корабля, один з яких буде одягнений у жилет, а інший буде без нього. Якщо випробування пройдуть успішно, розробку будуть застосовувати в тривалих космічних місіях.

Раніше в американському аерокосмічному ведомствесообщили про активну підготовку до колонізації Місяця. Зараз NASA почало залучати приватні компанії до розробки посадочних модулів, щоб вже через 10 років висадити людину на поверхню Місяця.

Також космічне агентство показалокраш-тести літаків, вертольота і космічного корабля. Перевірка на безпеку дозволить розробникам створити нові стандарти. Двохвилинне відео демонструє глядачам різні випробування літальних апаратів.

Як повідомляв "Диалог.UA", американське аерокосмічне управління підписало другий контракт з ?ber на створення суперсовременногокосмического таксі. Відомо, що перші випробування літального апарату проведуть у Лос-Анджелесі, Далласі. Знімки нового винаходу вже з'явилися в Мережі.



Категория: Техника