Ізраїльтяни допоможуть Hyundai створити «розумні» автомобілі


Опубликованно 07.08.2018 00:05

Ізраїльтяни допоможуть Hyundai створити «розумні» автомобілі

Компанія Hyundai Motor і ізраїльський стартап Autotalks оголосили про співпрацю, в результаті якого повинні з'явитися нові технології передачі даних між автомобілями та інфраструктурою. Це необхідно для підвищення точності і безпеки роботи автопілотів, які Hyundai буде встановлювати на свої автомобілі.

Як заявили в компанії, новий чіпсет забезпечить роботу систем автономного керування і допомоги водієві, що дозволяють автомобілю «заглядати за кут і «бачити» крізь перешкоди. Вся необхідна для цього інформація буде надходити не від встановлених на автомобілі камер і датчиків, а від інших транспортних засобів. Крім того, новий чіпсет навчить автопілот завчасно розраховувати оптимальний порядок дій, а при необхідності, наприклад, коли водій не встигає відреагувати на небезпеку, брати управління на себе.

У Hyundai вважають, що інвестиції в Autotalks дозволять швидше створити технології, здатні розшити комунікативні можливості автомобілів, а не обмежуватися скачуванням карта або «спілкуванням» зі смартфоном. З новими системами, автомобілі зможуть отримувати інформацію «про все» від інших учасників дорожнього руху, дорожніх служб, об'єктів інфраструктури, мережі і будівель.

Ізраїльська компанія Autotalks заснована в 2008 році. Стартап розробляє програмно-апаратні рішення для автономних автомобілів класу V2X (Vehicle to Everything), включаючи комунікацію між автомобілями (V2V), між автомобілями та елементами інфраструктури (V2I), між автомобілями та мотоциклами (V2), а також між автомобілями і пішоходами.

У червні 2017 року стартап об'єднав зусилля з Bosch. Компанії планували розробити комунікаційні технології, які дозволять мотоциклів спілкуватися з найближчими автомобілями по Wi-Fi. Як заявляли розробники, дані про швидкості, напрямку руху, гальмуванні автомобілів дозволять мотоциклістам уникати зіткнень на дорогах.



Категория: Авто